2017

5.11. sunnuntaina on Lastenkulttuurikeskus Verson ja Pieksämäen kaupungin järjestämä museon perhesunnuntai.

Museo on auki kello 12–16, jolloin museoon on vapaa pääsy. Museolla on mahdollisuus osallistua taidetyöpajaan (nonstop), joka on ilmainen ja kaiken ikäisille sopiva.

10.6. lauantaina on Savon Radan Museon kesätapahtuma kello 10–15.

Ohjelma:

• Museoon on päivän aikana ilmainen sisäänpääsy.
  • Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen höyryjuna saapuu museolle (raide 6) kello 10.00 ja ajeluttaa yleisöä kello 11.00, 12.30 ja 14.00 Pieksämäen ratapihan ympäri. Lippu höyryjunaan maksaa 5,00 euroa aikuisilta ja 2,50 euroa lapsilta.
  • Pieksämäen Harmonikkakerho esiintyy kello 10–14 Mauno Ihalaisen johdolla.
  • Kenraali (evp) Hannu Herranen puhuu kello 10.30 aiheesta ”Pieksämäen seudun rautatiet 100-vuotiaan Suomen sodissa”.
  • Lapsille on kasvomaalausta kello 11.30-12.30.
  • Koko tapahtuman ajan museon sisätiloissa on tarjolla videoesityksiä VR:n Pieksämäen varikon historiasta, Pieksämäki–Jyväskylä-radan rakennusvaiheista, Pieksämäen rautatieläisten soittokunnan esityshistoriasta sekä lukuisista muista aiheista.
  • Arpajaiset, palkintoina mm. höyryjunamatka ja kirjoja
  • Puffet, myytävinä kahvia ja pullaa, muurinpohjalettuja ja mehua, riisipiirakoita munavoilla sekä grilli- ja höyrymakkaraa.

6.6. tiistaina museon kesäkausi alkaa. Katso tarkemmat tiedot kohdasta ”aukioloajat”. Luvassa runsaasti uutta mielenkiintoista nähtävää, mm. Pieksämäki-Jyväskylä -rata ja Pönttövuoren tunneli 100 vuotta -näyttely.

7.4. perjantaina museolla avoimien ovien päivä kello 10 – 18  (vapaa sisäänpääsy) liittyen Pieksämäen Veturitorilla järjestettävään ”Aamumat-Päivämät-Iltamat” tapahtumaan. Kello 15.40 höyryjunalla ratapiha-ajelu, kesto noin 40 min. Lähtö raiteelta 1.

museouusi640

Museon koko kesän jatkunut ulkomaalaus on nyt valmis.

Museo on 28.8. tältä vuodelta sulkeutunut. Kiitokset kaikille kävijöille. Savon Radan Museon Perinnekerho jatkaa työskentelyä museon näyttelyjen kehittämiseksi ensi vuodelle.

Savon Radan Museon kesätapahtuma ja avoimien ovien päivä

Tapahtuma on lauantaina 9.päivä heinäkuuta 2016 klo 10.00-16.00.

Ohjelma:

• Museoon on vapaa pääsy
  • Kello 10.00 Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen juna saapuu museolle. Yleisöajelut ratapihalla kello 11.00, 12.30 ja 14.00, kesto noin 40 minuuttia. Aikuistenliput 5 € ja lastenliput 2,5 €.
  • Pieksämäen Harmonikkakerho soittaa musiikkia
  • Arpajaiset
  • Kahvio
  • Poistettujen kirjojen myyntiä
  • Valokuvanäyttelyt (sisällä ja ulkona)
  • Videohuoneessa rautatiehistoriaa  Pieksämäeltä kuin muualtakin alueelta

TERVETULOA!

Museoon tehdään kesällä ulkomaalaus, joten rakennus on pressuilla suojattu. Museo on kuitenkin normaalisti auki ja toivottaa kävijät tervetulleiksi. Maalauksen jälkeen vanha arvorakennus on jälleen entisessä loistossaan. Työ valmistuu syyskuun aikana.

museo-pussissa

======================================================================================

juna01d

juna02

Kesä 2015 sujui perinteisessä merkeissä. Kesätapahtuma oli 18.7. Sää suosi ja kävijöitä oli kohtalaisesti. Kesätapahtumasta on video Perinnekerhon Facebook-sivulla.Suurempia esineitä hankittiin ja kunnostettiin museon käyttöön mm. resiina ja vanha käsikärry.

24.9. Savon radan museo perinnekerho järjesti museolla avoimien ovien päivän, jossa esiteltiin kerhon toimintaa ja otettiin uusia kerholaisia vastaan.

Kuvia kesätapahtumasta:

kesatapahtuma-15