Perinnekerho

Pieksämäelle v.1981 valmistui uusi asemarakennus, tällöin jäi tyhjilleen vanha puinen asemarakennus joka valmistui 1889 jolloin savonrata avattiin liikenteelle. Vuoteen 1985 saakka asema oli tyhjillään jolloin joukko vr:n harrastajia esitti kaupungille että vanhalle asemalle voitaisiin perustaa rautatie aiheinen museo. Vuonna 1989 museo avattiin yleisön käyttöön savonradan 100-vuotisjuhlien yhteydessä. Kaupungin avustuksella ja harrastajavoimin museota pidettiin auki, ajanmyötä talkoolaisista muodostui ns. perinnekerho. Savonradan täyttäessä 120 vuotta ja museon 20 vuotta, kaupunki lunasti vanhan museona toimivan asemarakennuksen ja pienen maa-alueen itselleen vuonna 2009.

Perinnekerho toimii edelleen harrastuspohjalta, kerhoon kuuluu vr:n eläkeläisiä, työssäkäyviä sekä myös vr:n ulkopuolelta tulevia, aiheesta kiinnostuneita henkilöitä. Kun kyseessä on erikoismuseo, perinnekerholaiset toimivat ” asiantuntijoina ” rautateihin liittyvissä asioissa. Perinnekerholaiset toimivat yhteyshenkilöinä kun museolle eri tahoilta luovutetaan esineistöä tms.materiaalia. Aktiivinen porukka huolehtii ja kunnostaa museokalustoa, kaupungin toimiessa isäntänä. Kerholaiset yhteistyössä kaupungin kanssa huolehtivat museon aukiolosta ja varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella perinnekerholaiset hoitavat tilauksesta museon esittelyn ja aukipitämisen.

Perinnekerhon toimintaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, ikään tai sukupuoleen katsomatta, numerosta 040 585 5567 voi tiedustella kerhon toimintaan liittyviä asioita.

 

Kerhon facebook-sivut

 

tyokuva-nettiin640

Perinnekerhon työskentelyä: esineiden vastaanotto, kuvaaminen ja kirjaaminen museon sähköiseen tietokantaan.